Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

«Ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι τα επιτεύγματα για τα οποία θριαμβολογεί σήμερα ο κ. Σαμαράς, είναι όλα αυτά που δημιούργησαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους, χρεωμένους δανειολήπτες, φτώχια και εξαθλίωση.

Για «θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης» κάνουν λόγο πηγές της Ιπποκράτους αναφορικά με τα αποτελέσματα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα.

Στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, εκτιμά η Δημοκρατική Αριστερά.

«Για πρώτη φορά
αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, ενώ εκτιμά επίσης ότι οι αποφάσεις για θεσμοθέτηση Μηχανισμού Ενιαίας Τραπεζικής Εποπτείας εντός του 2013 και άμεσης εποπτείας των ιδιωτικών τραπεζών από την ΕΚΤ, αποτελούν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία πλαισίου και την επιβολή ρυθμίσεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

 «Η συνέντευξη του πρωθυπουργού εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει να αντισταθμισθεί το επώδυνο φορτίο των μέτρων, με ένα κλίμα δήθεν ευφορίας στους κόλπους της Ευρωζώνης", αναφέρουν οι Ανεξαρτητοι Ελληνες.


«Αυτό που στηρίζει η ΕΕ είναι τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η και απαιτεί διακαώς το μεγάλο κεφάλαιο σχολιάζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του ο Περισσός τονίζει ότι είτε κυριαρχήσει η πολιτική Μέρκελ, είτε Ολάντ, είτε οποιαδήποτε άλλη συμμαχία, η ΕΕ θα φέρνει μνημόνια διαρκείας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους.
Πηγή: skai.gr