Απευθείας «κόκκινη γραμμή» Παναγιωτόπουλου - Γιλμάζ

Με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό Άμυνας, συζητήθηκαν ουσιαστικά όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, και ειδικότερα οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και η είσοδος τουρκικών πολεμικών πλοίων από καιρού εις καιρόν στα χωρικά ύδατα της χώρας μας.

«Οι ενέργειες αυτές δε βοηθούν την προαγωγή των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ
πυροδοτούν ένταση άνευ λόγου και δεν σπρώχνουν τους δύο λαούς στο να μπορέσουν να έχουν με ειλικρίνεια μια σχέση καλής γειτονίας, καλής συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία ευθεία τηλεφωνική γραμμή, μια κόκκινη γραμμή μεταξύ των δύο Υπουργείων, ώστε – όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «να μπορούμε να συζητάμε απευθείας, να λύνουμε τις παρεξηγήσεις εκεί που υπάρχουν και αναφύονται, να κάνουμε τα δύσκολα ευκολότερα και να μην αφήνουμε χώρο σε καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περιπέτειες τους δύο λαούς».
Πηγή: skai.gr