«Επί τάπητος» τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ

Σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με αντικείμενο τα μέτρα προστασίας την προσεχή Τρίτη, κατά την άφιξη στην Αθήνα της Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 2 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Κυριακής συναντήθηκε και με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος έχει το ρόλο του συντονιστή για την ελληνογερμανική διάσκεψη. Ο κ. Στυλιανίδης αναμένεται να συναντηθεί και με τον εντεταλμένο της καγκελαρίας, Γιοακίμ Φούχτελ.

Να επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα καλούν κορυφαίοι γερμανοί πολιτικοί την καγκελάριο. Η επικείμενη επίσκεψη είναι ένα από τα βασικά θέματα στα σχόλια του γερμανικού Τύπου του Σαββατοκύριακου.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε έρθει τελευταία φορά στη χώρα μας το 2007 επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.

Στο μεταξύ
, «φρούριο» αναμένεται να γίνει η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης της καγκελαρίου.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να διατεθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί, με δυνάμεις από την επαρχία να ενισχύουν τις αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι για την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στη 13:00 στο Σύνταγμα.

Επίσης, στη 13:00 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία έχουν προαναγγείλει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, συγκαλείται και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενόψει και της επίσκεψης Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα την Τετάρτη.
Πηγή: skai.gr