Oι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη σύσκεψη της τριανδρίας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

Τα μέτρα αποφασίζονται από τους κυρίους Σαμαρά και Στουρνάρα, λίγο πριν τις συναντήσεις των τριών πολιτικων αρχηγών, στη συνέχεια οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης κάνουν νάζια και στην επόμενη συνάντηση λένε "ναι"στο πακέτο που έχει ήδη αποφασιστεί, είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«H τρόικα εσωτερικού υπό την εποπτεία των δανειστών προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά αναφέρει» σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμά επίσης ότι «ο λαός δε θα καθίσει με δεμένα χέρια.»

«Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί
εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο» δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Χρήστος Ζώης. «Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα» καταλήγει.

«Βενιζέλος και Κουβέλης παριστάνουν τις νεαρές παρθένες, υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικα» αναφέρει ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. Προσθέτει ότι «ο ελληνικός λαός δεν τρωει κουτόχορτο»,τονίζοντας ότι «το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν λύνει το ελληνικό πρόβλημα.»

Κατηγορηματικά αντίθετη σε ενδεχόμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια εμφανίστηκε από την πλευρά της η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων.

«Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια νέων περικοπών στον χώρο των ενστόλων, παίρνοντας μάλιστα υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη υποστεί πολύμορφες περικοπές και, επίσης, δεν μιλάμε για υψηλόμισθους και δεύτερους μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει και οι ίδιοι οι ένστολοι να δουν τα προβλήματά τους και ενιαία με τους άλλους εργαζόμενους, από τη στιγμή που η επίθεση είναι ενιαία» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος είπε ότι η πολιτεία έχει εγκαταλείψει τους αστυνομικούς. Τόνισε ότι αν υπάρξει περαιτέρω περικοπή στους μισθούς, θα υπάρχουν ακινητοποιημένοι αστυνομικοί.
Πηγή: skai.gr