Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις Ολάντ-Σαμαρά

Σκληρά επικριτικός εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως «ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε και δεν πήρε τίποτα από Μέρκελ και Ολάντ, παρόλο που τα έδωσε όλα».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν υπήρξε μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, αλλά κοινή στάση τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτός καλείται να δεχτεί νέα ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων του και κατάργηση των κοινωνικών αγαθών στο όνομα της ανάπτυξης και της παραμονής στο ευρώ.

»Τόσο όμως η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας, όσο και η παραμονή στην ευρωζώνη, υπονομεύονται από την ίδια την υλοποίηση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Εξίσου σκληρή στάση κρατούν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός περιορίζεται στην παροχή διαβεβαιώσεων προς τους πιστωτές αγνοώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τους Έλληνες πολίτες», ενόσω Γερμανία και Γαλλία «ζητούν την εφαρμογή ενός προγράμματος που οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση, την ύφεση και ανακυκλώνει την κρίση».

Επικριτική εμφανίζεται και η Χρυσή Αυγή, αρκούμενη να σχολιάσει ότι «Ο γαλλο-γερμανικός άξονας έχει αποφασίσει να υφαρπάξει τον εθνικό μας πλούτο και εκβιάζει με το ενδεχόμενο οριστικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Η ψοφοδεής τακτική Σαμαρά έναντι των δανειστών επιταχύνει τις εξελίξεις και οδηγεί σε ένα ζοφερό μέλλον τη χώρα».

Καταδικαστικό είναι και το ΚΚΕ, κατηγορώντας τα συμπολιτευόμενα κόμματα ότι έφεραν αυτό το «νέο κλίμα» και εκτιμώντας πως «Η Γαλλία και η Γερμανία, όπως όλα τα καπιταλιστικά κράτη, τρώγονται μεταξύ τους για τη λεία, αλλά είναι όσο ποτέ άλλοτε συντονισμένες κατά των λαών, και του ελληνικού. Το μήνυμά του γαλλογερμανικού άξονα είναι ξεκάθαρο: Ο λαός να καταδικαστεί μόνιμα στην εξαθλίωση».
Πηγή: skai.gr