Αν. Σαμαράς: Αποτελεσματικές περικοπές με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους

«Δε θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγή του τοποθέτηση, κατά τη συνάντησή του στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Αναζητούμε, τόνισε, τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Η συνάντηση αφορά τα μέτρα των 11,5 δισ. αλλά και την εργασιακή εφεδρεία και γίνεται στον απόηχο της διαφωνίας που διατύπωσαν χθες οι κυβερνητικοί εταίροι.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία, λέγοντας, «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όλα τα συζητάμε. Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω κάτι.»

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις στην εφαρμογή του νόμου από τους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Κεδίκογλου είπε πως υπάρχει συμφωνία για την ανάγκη να εξευρεθούν τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημείωσε ότι τα μέτρα θα παρουσιαστούν στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη και ξεκαθάρισε πως εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που υποβάλλονται.

«Η εργασιακή εφεδρεία -και ίσως οι απολύσεις- θα προσθέσουν κι άλλα ερείπια, κι άλλη φτώχεια στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε νωρίτερα στο σταθμό μας ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να προωθηθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του στην οποία τονίζει πως «η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η στρατηγική της ΕΕ δεν ανέχονται πια τη σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν».
Πηγή: skai.gr