Κλείσιμο

Συνάντηση τριανδρίας: Επί τάπητος (και) το μεταναστευτικό από Βενιζέλο

Επί τάπητος πρόκειται να θέσει το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον απόηχο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», και της ενημέρωσης που είχε ο κ. Βενιζέλος το Σάββατο από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ότι οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στις σχολές δοκίμων αστυφυλάκων της Ξάνθης, της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα πάντα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στον κ. Δένδια ότι χωρίς την ουσιαστική ενημέρωση και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι ουσιαστικό, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον υπουργό ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής προγραμματίζουν κάτοικοι και φορείς της Θράκης, για το θέμα της μεταφοράς των μεταναστών στις περιοχές τους. Την Τρίτη, εκπρόσωποί τους σχεδιάζουν έχουν συνάντηση στην πρωτεύουσα με τους αρμόδιους υπουργούς.
 
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αριστείδης Γιαννακίδης, είπε πως οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε αναστάτωση.

Είπε πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό δεν κατέστη δυνατή κάποια συνομιλία μαζί του.

Όσον αφορά την οικονομία, κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να αποφευχθούν μέτρα που θα τροφοδοτήσουν περισσότερο την ύφεση και θα επιμείνει ότι τα μέτρα αυτά δε θα πρέπει να είναι οριζόντια, αλλά να έχουν το στοιχείο της εσωτερικής ισορροπίας και δικαιοσύνης, ώστε να μη θιγούν ευπαθείς ομάδες.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της πολιτικής και οργανωτικής ανασύστασης της παράταξης.
Πηγή: skai.gr