Τηλεφωνική επικοινωνία Μόντι – Σαμαρά

Με τον ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η επικοινωνία των δυο ανδρών έγινε σε θερμό κλίμα, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των δυο πλευρών διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ο Μάριο Μόντι εμφανίστηκε την Τρίτη αποφασισμένος να επιμείνει στην παλαιότερη πρότασή του για χρησιμοποίηση των ταμείων διάσωσης της ευρωζώνης για την αγορά ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών παρά τις έντονες αντιδράσεις του Βερολίνου και της Άνγκελα Μέρκελ προσωπικά.

Σε λίγη ώρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και κυβερνητικό εταίρο, Φώτη Κουβέλη.

Στο μεταξύ, τη δέσμευση της Ελλάδας στους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα διαμηνύει προς τους Ευρωπαίους εταίρους του ο Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του, η οποία αναμένεται να διαβιβασθεί πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο για την προετοιμασία της ελληνικής παρουσίας στη Σύνοδο, με τον Κάρολο Παπούλια να δέχεται σήμερα το νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους εταίρους.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς είχε την Τετάρτη και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και η κ. Μέρκελ η οποία τού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Πηγή: skai.gr