Κλείσιμο

Κ. Παπούλιας: Παραίτηση Πικραμμένου με τον σχηματισμό κυβέρνησης

Στη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και στις πρόσφατες πυρκαγιές, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του.

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Πικραμμένος σημείωσε ότι είχαμε κρούσματα απόπειρας διασαλεύσεως της τάξης, αλλά αντιμετωπίστηκαν. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποδοκιμάζει τα κρούσματα αυτά και σημείωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε ομαλό κλίμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στις εκλογές, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την παραίτηση (προσωρινά, όπως σχολίασε χαριτολογώντας ο κ. Πικραμμένος) και του είπε ότι «θα είστε αναγκασμένος να δουλέψετε ακόμη για ένα μικρό διάστημα», ώσπου να σχηματιστεί κυβέρνηση. Τόνισε δε ότι πρέπει να σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση καθώς είναι εθνική ανάγκη.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές, ο κ. Πικραμμένος είπε ότι αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνεχάρη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Πυροσβεστική αλλά και τους πολίτες.

Στο μεταξύ, στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει σε λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να αρχίσει διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 37 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα πρέπει να δώσει στον πρόεδρο της ΝΔ, ως τον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία, διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Πηγή: skai.gr