Α. Τσίπρας: Προσχηματική η διάθεση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Αποτυχημένη αποδείχτηκε τελικά η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συκγροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος επέστρεψε πριν από λίγη ώρα την διερευνητική εντολή που είχε λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση συμβατή με την λαϊκή ετυμηγορία», σχολίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρές κατηγορίες εναντίον ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

«Τα κόμματα του Μνημονίου ήθελαν προσχηματικά να συνεργαστούν με μία κυβέρνηση της Αριστεράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι σκοπός των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν να «βρουν έναν Αριστερό Καρατζαφέρη».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπήρξε σύγκληση στους πέντε προγραμματικούς άξονες που αποτελούσαν την «ελάχιστη βάση συζήτησης» για το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Η λαϊκή επιταγή ήταν «σαφής» και θέλει την κατάργηση των μέτρων λιτότητας, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να «προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε μερίδα του ελληνικού λαού για τρία υπουργεία».
Πηγή: skai.gr