Ευ. Βενιζέλος: Αύριο θα έχουμε ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Τσίπρα

Το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει τη μόνη εφικτή πρόταση με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτή είναι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά, τόνισε ο πρόεδρος της παράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο λαός ζήτησε η Ελλάδα να είναι στην Ευρώπη και το ευρώ με ασφάλεια και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Παράλληλα, είπε πως «ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πατριωτικό καθήκον χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος» και αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον κ. Τσίπρα στα πλαίσια των επαφών του δεύτερου για τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά «ας περιμένει ο κ. Τσίπρας τη συνάντηση αύριο. Του λέω ότι θα είναι μία ουσιαστική συνάντηση».

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει μόνο μία προϋπόθεση, να μη βρεθεί η Ελλάδα εκτός του ευρώ και της Ευρώπης. Ωστόσο, είπε ότι η σκληρή διαπραγμάτευση δε γίνεται εντός Ελλάδας με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά εκτός.

«Με τη στάση μας θέλουμε να υπερβούμε το αδιέξοδο και να φτάσουμε σε λύση. Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς. Ζητώ από τους πολίτες να στηρίξουν τη δική μας υπεύθυνη και πατριωτική πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Ελλάδα και τους Έλληνες» είπε τέλος ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr