Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Αναλυτικά η δήλωση ΕΔΩ

«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που επωμίζομαι. Ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Συμβούλιο που μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να με ανακηρύξει υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανακήρυξή του ως μοναδικού υποψήφιου για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων οδήγησε έναν πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, υπογραμμίζοντας ότι γύρω από αυτή «συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που εξέφραζε, εκφράζει και θα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.»

Τόνισε ότι έχει πλήρη συνείδηση της ευθύνης που επωμίζεται, αλλά όπως είπε, η ευθύνη είναι συλλογική. «Όλοι θα είναι δίπλα μου και εγώ δίπλα σε όλους», είπε αναφερόμενος ιδιαίτερα στους κυρίους Παπουτσή και Τζουμάκα, οι υποψηφιότητες των οποίων δεν έγιναν δεκτές.

Ακόμα κάλεσε τους ψηφοφόρους, φίλους, μέλη του ΠΑΣΟΚ «να γυρίσουν στο σπίτι τους» και ζήτησε η διαδικασία της επόμενης Κυριακής να γίνει «μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής».

Τέλος, δήλωσε ότι στόχος είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία για το PSI, την οποία χαρακτήρισε ακόμα μία φορά, ως «παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα».
Πηγή: skai.gr