Κλείσιμο

Ομόθυμη καταδίκη των επεισοδίων από την πολιτική ηγεσία

Με ομόθυμη και έντονη καταδίκη των πρωτοφανών επεισοδίων στην Αθήνα προέβησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ευθύνες να επιρρίπτονται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. ζητώ από τον καθένα σωφροσύνη, ηρεμία και ενότητα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Με όσα συμβαίνουν ενθαρρύνουμε αυτούς που επαναλαμβάνουν αρνητικά στερεότυπα εναντίον της Ελλάδας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό. Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Περισσός.

«Οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής άφησαν παρακρατικές δυνάμεις να καινε την Αθήνα. Αυτή η εικόνα θέλουν να μεταφέρουν, όχι του λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του, αλλά εικόνα του παρακράτους και της καταστροφής. Κανένα συγχωροχάρτι σε μια κυβέρνηση που εκμεταλλεύονται το φόβο και τον τρόμο και αφήνει ιστορικά κτίρια να παραδίδονται στις φλόγες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επικρατήσει η λογική του χάους απαράδεκτο που η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και μάλιστα προληπτικά τέτοιες καταστάσεις» ανέφερε Φώτης Κουβέλης.

«Πρόκειται για εφιαλτική βραδιά, έως ποτέ το ελληνικό κράτος θα ανέχεται τους κουκουλοφόρους;» διερωτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης και κατά τα φαινόμενα βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, εδώ και τρεις ώρες εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας σκηνές, που δεν ταιριάζουν σε ευνομούμενη Δημοκρατία και πλήττουν καίρια τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισημαίνει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών.
Πηγή: skai.gr