Και η Β. Παπανδρέου καταψηφίζει τη σύμβαση

Την απόφασή της να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση κοινοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, η οποία εκτιμά ότι το κόστος για την Ευρώπη σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας είναι πολύ μεγάλο.

Όπως ανέφερε νωρίτερα μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ακόμη και αν δεν αποδεχτεί η χώρα το νέο μνημόνιο, η Ευρώπη δεν μπορεί να μας βγάλει από την ευρωζώνη και το ευρώ καθώς θα υπάρξει μετάδοση του προβλήματος.

«Αν δεν το ψηφίσουμε –λένε- αύριο θα επέλθει χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Νομικά δεν υπάρχει δυνατότητα προς το παρόν να μας βγάλουν από το ευρώ. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να μας πιέσουν και να πούμε εμείς ότι φεύγουμε. Αλλά αυτό δεν θα το κάνουν τώρα γιατί αν φύγει Ελλάδα από ευρώ υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης . Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να πούνε ότι η ΕΚΤ δεν δέχεται τα δικά μας ομόλογα, όμως θα πρέπει να μη δεχτεί και τα σκουπίδια τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ιταλικά και την επόμενη μέρα δεν υπάρχει ευρώ. Το κόστος για Ευρώπη είναι πολύ μεγάλο» εκτίμησε.

Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών και η Λούκα Κατσέλη.

Πηγή: skai.gr