Δ. Κουσελάς: Θα ψηφίσω κατά συνείδηση

Κατά συνείδηση δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς υποστηρίζοντας ότι το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει ακραίες διατάξεις που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και εργασιακά που θα κάνουν τη χώρα Βαλκανική χώρα, είπε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

Σκληρή κριτική επί του νέου μνημονίου άσκησε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη, υποστηρίζοντας ότι «ή θα χρεοκοπήσουμε σήμερα με δική μας θέληση ή θα χρεοκοπήσουμε σε τρεις μήνες και θα μας σέρνουν στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και θα έχουμε γίνει ρόμπα. Αφού είμαστε μια χώρα που έχει το μέγιστο οικονομικό πρόβλημα θα ζητούσα την ίδια αντιμετώπιση που είχε η Γερμανία που προκάλεσε και τον Α΄ και το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε η βουλευτής και κάλεσε τους εταίρους μας να εγγυηθούν ότι θα εξασφαλίσουν τα σύνορά μας για δέκα χρόνια και να μηδενίσουμε το εξοπλιστικό κονδύλι για να εξασφαλίσουμε τα 300 εκ. ευρώ που λείπουν.

«Ποιος είναι αυτός που θα υπογράψει αυτό το χαρτί;» αναρωτήθηκε και κατήγγειλε ότι τίποτα από όσα αναφέρει το μνημόνιο δεν συντάχθηκε στην Ελλάδα «όλα αυτά από κάτω λένε Παρίσι, Βρυξέλλες. Συντάχθηκε κάτι από αυτά στην Ελλάδα; Ας μας πούνε».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου