Κλείσιμο

Τα μαζεύει το Βερολίνο για τον επίτροπο

Ως «γενική σκέψη» χαρακτηρίζει το Βερολίνο τα περί επιτροπείας, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους μετά τις αντιδράσεις. «Πρόκειται ακόμη για μια γενική σκέψη», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Για «συζήτηση εργασίας» έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους.

Μιλώντας στο BBC ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιου είδους μέτρα», σημειώνοντας ότι η γερμανική πρόταση θα προκαλούσε το δημόσιο αίσθημα στην Ελλάδα και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Για υπέρβαση των ορίων της εθνικής αξιοπρέπειας έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, «η αποτυχία υλοποίησης των στόχων από την προηγούμενη κυβέρνηση οδηγεί τους εταίρους στο να θέτουν τέτοιου είδους όρους».

«Δεν θα είχα αντίρρηση στο να υπάρξει υπουργός επί των δημοσιονομικών της χώρας υπό την προϋπόθεση ότι ένας τέτοιος υπουργός θα ήταν της επιλογής του ελληνικού λαού», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας πως η επιτροπεία είναι εκτός των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Πηγή: skai.gr