Ν. Γιαννακοπούλου: Αναγκαία η αλλαγή προσώπων στο ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ, που θα επιτρέψουν την επαναπροσέγγισή του με την κοινωνία, επισήμανε η βουλευτής του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Λίγα εικοσιτετράωρα με την επιστολή των έξι βουλευτών –την οποία συνυπογράφει- με την οποία ζητείται από τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανανέωση του κόμματος, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

«Δώσαμε το στίγμα μας έξι βουλευτές από την νεώτερη γενιά δεν ήμασταν λαγοί κανενός» δήλωσε αναφορικά με τα σχόλια περί «Βενιζελικών» βουλευτών.

«Πρέπει να γίνει αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να εμφανίζονται πρόσωπα που ήταν υπουργοί 30 χρόνια ως επιτελείς της σωτηρίας μας» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «οι βουλευτές δεν εισακουστήκαμε ποτέ.»

Η βουλευτής κατέστησε δε σαφές ότι οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού πρέπει να είναι ανοιχτές όπως το 2007, διαφορετικά η «τράπουλα θα είναι σημαδεμένη».

«Εκτιμώ τον Γιώργο Παπανδρέου, τον έχω στηρίξει, αλλά βρισκόμαστε σε δραματική κατάσταση η κοινωνία δεν μας ακούει καν, δεν περιμένει τίποτε από το ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννακοπούλου, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει σε ευρύτατη και ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και διαβούλευσης. «Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε ξανά από την αρχή τόσο σε ιδέες όσο και σε πρόσωπα».

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει
να επαναπροσδιορίσει τη φυσιογνωμία του που είναι δυσδιάκριτη από τη ΝΔ. Δεν χρειάζονται 4 δεξιά κόμματα στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Κάνοντας απολογισμό του έργου της κυβέρνησης Παπανδρέου, τόνισε ότι «κρατήσαμε τη χώρα όρθια, αλλά έχουν γίνει πολλά λάθη δεν προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές για διεύρυνση της φορολογικής βάσης και μείωση των δημοσίων δαπανών με αποτέλεσμα την επιβολή οριζόντιων και άδικων μέτρων».
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας