Α. Σαμαράς: Την πρωτοβουλία για το νέο πρωθυπουργό έχει η κυβέρνηση

«Το πρόβλημα μου δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση, να αποκτήσει κυβέρνηση η χώρα και μετά να πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός που είναι το ποθούμενο» δήλωσε ο πρόεδρο της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απαντώντας στις αναφορές του Μεγάρου Μαξίμου ότι «μπλόκαρε» την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της κυβέρνησης σωτηρίας.

«Είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο Σύνταγμα - την πρωτοβουλία για την πρόταση για νέο πρωθυπουργό έχει η κυβέρνηση» διευκρίνισε.

«Πολλοί φαίνεται ότι θα το ήθελαν, αλλά η ΝΔ δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος» δήλωσε, αφήνοντας αιχμές για το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός της υποψηφιότητας Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου κ. Παπανδρέου πρότεινε πρόεδρο της ΝΔ τον κ. Λουκά Παπαδήμο ο οποίος απερρίφθη ως τραπεζίτης όπως και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν τον ήθελε η ΝΔ", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. «Αν τον πρότειναν, η ΝΔ θα έλεγε ‘ναι’», απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης.

«Δεν έχω πρόβλημα να υποστηρίξω είτε τον κ. Παπαδήμο είτε τον κ. Πετσάλνικο ούτε οποιονδήποτε άλλον προτείνετε» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Μεταφέρεται για αύριο Πέμπτη στις 10πμ η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Στην πιθανότητα πρωθυπουργίας του Φίλιππου Πετσάλνικου αντιδρούν τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. "Συνδιαμορφωτή της καταστροφικής επιλογή του δημοψηφίσματος" χαρακτηρίζουν οι βουλευτές της μείζονος αντιπολίτευσης τον κ. Πετσάλνικο.

Πηγή: skai.gr