Κλείσιμο

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης - κομμάτων για τα νέα μέτρα

Για τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων που είναι αποτέλεσμα λανθασμένης οικονομικής πολιτικής, κάνει λόγο η ΝΔ, σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Μιχελάκη. Περισσότερα ΕΔΩ.

Η Άλεκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, κάλεσε εκ νέου τον λαό να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια. «Ούτε ένα βήμα πίσω. Αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια, να αρνηθεί να τον κολλήσουν στον τοίχο, αυτό πρέπει να το κάνει. Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση. Αυτή η αναμέτρηση υπάρχει για το επόμενο διάστημα και από σήμερα», είπε η ΓΓ του ΚΚΕ.

Το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Μέτρα που είναι σκληρότερα από τα προηγούμενα και που είναι σαφώς ελαφρότερα από τα μελλούμενα. Όσο δανειζόμαστε, τόσο θα πνιγόμαστε. Ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε ωραιοποιήσεις. Αν δεν προσπαθήσουμε δυναμικά να γίνουμε αυτάρκεις, τόσο θα οδηγούμεθα σε αναλόγου περιεχομένου επαχθείς αποφάσεις. Επαιτώντας και εκλιπαρώντας μην ονειρεύεται κανείς αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής. Μόνο η δουλειά, η ανάπτυξη και εν τέλει η αύξηση του ΑΕΠ επιτρέπουν μια κάποια αισιοδοξία».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για καταστροφική πολιτική που στερείται δημοκρατικής νομιμοποίητης και βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.
Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα στη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής, όχι μόνο γιατί στερείται δημοκρατικής νομιμοποίητης, αλλά διότι βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο λαός δεν μπορεί να βρίσκεται δέσμιος μιας κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον και των επόμενων γενιών». Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «οι νέες απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, τα κεφαλικά χαράτσια εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχέδιο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των οικονομικών ελίτ και μας οδηγούν μαθηματικά στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία. Σε ποιον άραγε στέλνει πραγματικά «μήνυμα» η κυβέρνηση; Στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους; Σε αυτούς που έχουν δει το μισθό τους να μειώνεται δραματικά; Σε αυτούς που έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί τους; Σε αυτούς που αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμα και τις διατροφικές τους ανάγκες;».

Σε κλίμα πανικού η κυβέρνηση προχωρά σε νέες επιβαρύνσεις επί δικαίων και αδίκων, τονίζει η Δημοκρατική Συμμαχία. Τονίζει ακόμα ότι η κυβέρνηση «προχωρεί, χωρίς σχέδιο, συνεχώς σε νέα αποσπασματικά μέτρα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ότι η επιπλέον φορολογία δεν αποδίδει».
 
«Τα μέτρα που αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση κατεδαφίζουν κοινωνικές κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Πλήττουν κυρίως τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, όπως προκύπτει από την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου, τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και την εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Η Δράση του Στέφανου Μάνου εκτίμησε ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 20 δισ. και άρα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα μέτρα σε δόσεις. Καταλήγει λέγοντας ότι η κυβέρνηση υποθάλπει την ανησυχία και οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία.

Πηγή: skai.gr