ΝΔ για νέα μέτρα: Η κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι απέτυχε

«Σήμερα η κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι απέτυχε, μετά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, αφού τα νέα μέτρα, εισπρακτικού χαρακτήρα, δεν περιλαμβάνονται σε αυτό» σχολίασε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα νέα εισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Σταϊκούρας αναρωτήθηκε «γιατί, ενώ η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της, στο 5,3% για το 2011 από 3% που εκτιμούσε στον Προϋπολογισμό και 3,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, εμμένει στην ίδια λανθασμένη ‘συνταγή’... και ενώ αποδέχθηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του “πόθεν έσχες” στην κατοικία, προσθέτει, μεταγενέστερα, νέες επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, είπε ότι «δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος» τονίζοντας ότι η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως.

Όπως είπε «οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον “αντ’ αυτού”».

Τόνισε ότι τα νέα μέτρα ακυρώνουν τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του και ρίχνουν νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων.
«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη», σχολίασε τέλος.
Πηγή: skai.gr