Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Σε εξέλιξη οι ανακοινώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλα τα ακίνητα, η οποία θα πληρωθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγο ο κ. Βενιζέλος. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού. 

Μήνυμα εντός, (κοινή γνώμη) και εκτός των τειχών (ευρωπαίοι εταίροι), απέστειλε εξάλλου το Σάββατο ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη 76η ΔΕΘ. Ο κ. Παπανδρέου διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει «μέχρι το τέλος» στις μεταρρυθμίσεις για το καλό της χώρας.

«Κάθε καθυστέρηση, κάθε αμφιθυμία, κάθε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός το Σάββατο στην ομιλία του , σημειώνοντας πως «όποτε κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας».

Όπως είπε, πρώτη προτεραιότητα είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου, όχι μόνο γιατί είναι δέσμευση έναντι των εταίρων, αλλά έναντι του εθνικού συμφέροντος. «Θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την Ελλάδα «να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για προβλήματα, θεσμικά, πολιτικού λαϊκισμού ή άλλα που υπάρχουν στην Ευρώπη».

Το ενδεχόμενο λήψης μέτρων άμεσου δημοσιονομικού αποτελέσματος εντός του 2011, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα άφησε άλλωσε ανοιχτό με συνέντευξή στην Καθημερινή της Κυριακής και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως αυτά «θα είναι ενταγμένα στη λογική της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ» η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2012 ξεκινά με τα πιο δύσκολα δεδομένα, καθώς ήδη ο τρέχων παρουσιάζει αποκλίσεις που ξεπερνούν τα 3,4 δισ. ευρώ, ενώ όλα δείχνουν ότι θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα 1,7 δισ. ευρώ για να καλύψουν την «τρύπα» που προκαλεί η ύφεση της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το skai.gr θα μεταδόσει ζωντανά την Κυριακή και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη 1 το μεσημέρι.
Πηγή: skai.gr