Η 76η ΔΕΘ στο επίκεντρο των εξελίξεων

Στην Θεσσαλονίκη «μετατοπίζεται» -όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες λόγω της ΔΕΘ- το πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα γραφεία Διοίκησης της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo ΑΕ όπου θα πραγματοποιηθεί (9.30 πμ) η τελετή του αγιασμού της 76ης διοργάνωσης.Θα ακολουθήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των δύο εταιριών(μετά από 12 χρόνια διαχωρισμού ζητούν πλέον την ενοποίησή των δυο εταιριών σε μία) και στις 8 μμ ενώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι σε εξέλιξη πορείες διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, ιδιοκτήτες ταξί και φιλάθλους του Ηρακλή ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων.

Την Κυριακή (11/9) θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης.
Την Δευτέρα θα επισκεφθεί την 76η ΔΕΘ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Την Τρίτη (12.30) θα παραχωρήσει συνέντευξη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξης Τσίπρας και το απόγευμα της Τρίτης η γγ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και Helexpo και θα δώσει συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης(10.30).

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ Γ. Καρατζαφέρης και στη 1 μμ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Την Πέμπτη (12.30) θα δώσει συνέντευξη τύπου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ Ντόρα Μπακογιάννη. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα επισκεφθεί την 76η ΔΕΘ η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα βρεθεί στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ Γ.Δημαράς και την επομένη (12.00) θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της ΔΕΘ κατά παράδοση «ανήκει» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο κ Α. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στις 8 μμ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» .Την επομένη, το πρωί (18/9) θα συναντηθεί με τις διοικήσεις ΔΕΘ - Helexpo και το μεσημέρι στη 1 θα παραχωρήσει την συνέντευξη τύπου.
Πηγή: Θανάσης Τσίγγανας, Θεσσαλονίκη