Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του υπ. Οικονομικών

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τη χώρα

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Ευ. Βενιζέλου.

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου σε ένα υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και να ισοπεδώσει την κοινωνία», πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι μόνη απάντηση είναι «οι μαζικοί ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες για την ανατροπή τους πριν τα διαλύσουν όλα».

Δημοκρατική Συμμαχία: Εγκληματικές καθυστερήσεις

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, παρά τις «εγκληματικές της καθυστερήσεις» προχώρησε στην ανακοίνωση ενός μέρους των διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα, εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «λυπάται που αυτό κατέστη αναγκαίο υπό την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας», ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν η κυβέρνηση «έχει τη δύναμη και την ικανότητα» μα εφαρμόσει τις εξαγγελίες της.

ΚΚΕ: Άγρια μέτρα που τσακίζουν τους έλληνες

Για άγρια μέτρα που «τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας» έκανε λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους» και ότι από κοινού με την τρόικα, αλλά και με τη συναίνεση της ΝΔ προωθεί την εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων.

«Ο λαός πρέπει να συσπειρωθεί και να οργανωθεί για να τους αποκρούσει και να ανατρέψει την πολιτική τους. Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει», καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Την αντίδραση τους όμως εξέφρασαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτής της κυβέρνησης κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές, ενώ άλλος βουλευτής αναρωτιέται για το ποιος δεν θα διαδηλώσει στη ΔΕΘ.


Οικολόγοι Πράσινοι

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος ότι «είναι προφανές ότι, εκτός από τους Έλληνες, η κυβέρνηση κορόιδευε και τους εταίρους της» και συνέχισε:

"Επειδή τα ψέματα τελειώνουν γρήγορα, έφτασε η ώρα να μάθουμε στην πράξη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Οι λεονταρισμοί του κυρίου Βενιζέλου, δεν κρύβουν πια ότι οι δεσμεύσεις σε ανεφάρμοστες απαιτήσεις είναι μονόδρομος προς την χρεοκοπία. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, εάν τα φορολογικά βάρη δεν πέφτουν στους λίγους, εάν παταχθεί η διαφθορά, και εάν δεν κατασπαταλούνται οι φυσικοί πόροι. Στους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης, απαντάμε με προτάσεις για μια βιώσιμη οικονομία, που σέβεται τον άνθρωπο και την φύση».

 

Πηγή: skai.gr