Χ. Παμπούκης: Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής δημιουργεί σταθερότητα στον τραπεζικό τομέα, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης.

Μάλιστα εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να έρθουν στη χώρα μας καταθέσεις από άλλα, πιο επισφαλή οικονομικά, κράτη.

Είπε ότι το λάθος μήνυμα της Συνόδου θα ήταν να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες.

Ο κ. Παμπούκης σημείωσε ότι η χώρα έχει αποφύγει το κίνδυνο της χρεοκοπίας αλλά δεν έχει αποφύγει το στοίχημα της προσπάθειας.

Για το Ελληνικό τόνισε ότι είμαστε σε φάση που είμαστε έτοιμοι για εκδήλωση ενδιαφέροντος και οι ενδείξεις δείχνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το Κατάρ.

Όπως είπε «το Ελληνικό μπορεί να γίνει το σημαντικό εφαλτήριο αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση για «διαφωνία» Ρέππα – Ραγκούση στο θέμα των ταξί, είπε ότι μέσα στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν διαφωνίες, αλλά διαφορετικές αντιλήψεις.

Σημείωσε ότι για τα ταξί υπάρχουν δύο θέματα, το ένα της απελευθέρωσης, το οποίο χειρίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης και το άλλο κατά πόσο είναι δίκαιο μία κοινωνική ομάδα να προβαίνει σε ενέργειες αντικοινωνικού χαρακτήρα.

Για τα λιμάνια, είπε ότι θα στηριχθούν σε ένα σύνθετο μοντέλο, το οποίο πρέπει να στηρίζεται στην παραγωγή αξιών και να διαχωρίζεται το ρυθμιστικό πεδίο του κάθε λιμανιού από το αναπτυξιακό.

Για τα συνδικάτα είπε ότι έχουν μόνο να κερδίσουν.
Πηγή: skai.gr