Παπανδρέου: Υπάρχει η μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα

Στις ευθύνες που έχουν όλοι οι Έλληνες σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως είπε, «όλοι οι Έλληνες έχουμε το δικαίωμα, την ευθύνη και τη δυνατότητα να αλλάξουμε τον τόπο μας. Την οικονομική ανεξαρτησία και τη βιωσιμότητα θα την κατακτήσουμε εμείς και μόνον εμείς», σημειώνοντας ότι «πρώτα εμείς θα βάλουμε τάξη στη χώρα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποσχεθεί περισσότερα χρήματα για την κοινωνική πρόνοια, αλλά καλύτερη διαχείριση των υπαρχόντων χρημάτων, ενώ είπε ότι δεν μπορούν να υποσχεθούν αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά ένα υγιή δημόσιο τομέα.
Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως το επιστέγασμα της ενότητας του ελληνικού λαού και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΚΕ ότι φοβούνται τη γνήσια λαϊκή έκφραση.

Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε ακόμα μία φορά έκκληση συναίνεσης λέγοντας ότι «από αυτή την κρίση υπάρχει η μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αν την αγνοήσουμε θα μας κρίνει η ιστορία πολύ σκληρά».

«Θα συνεχίσω την προσπάθεια για ευρύτερη δυνατή συναίνεση», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας συγχαρητήρια στον ΛΑΟΣ και την Ντόρα Μπακογιάννη που ψηφίσαν το μνημόνιο, ενώ ζήτησε από τους βουλευτές την υπέρβαση του κομματικού συμφέροντος.

Επανέλαβε ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της Δημοκρατίας που θα γίνει μέσω των δημοψηφισμάτων.

Σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις αρκεί, όπως είπε, να μη μας πετάνε έξω από τους στόχους μας.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται από καμία μάχη, αλλά αντίθετα καλούν όλους από κοινού να δώσουν μάχη για την Ελλάδα.

Σχετικά με την προσφυγή στις κάλπες, που ζητεί η ΝΔ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η χώρα.

Τέλος, έστειλε σε όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα ελπίδας, επισημαίνοντας ότι «η διαδρομή είναι δύσκολη, αλλά υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».
Πηγή: skai.gr