Αλ. Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός ξεπερνά τους εκβιασμούς

«Ο μόνος εγγυητής για τη διάσωση της οικονομίας είναι ο ελληνικός λαός» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, ο ελληνικός λαός ξεπερνά τους εκβιασμούς για την πέμπτη δόση, ενώ τόνισε ότι δικαίως υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος.

Αλλά, πρόσθεσε, αλλά φαίνεται ότι οι δυνάμεις αυτές δεν εμπιστεύονται τους πολίτες και αυτός είναι ο λόγος που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν οδηγούν τη χώρα σε εκλογές.

Χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας και όχι σωτηρίας και είπε ότι προσθέτει νέα βάρη χωρίς αντίκρισμα για τον ελληνικό λαό, ενώ τόνισε ότι «τρόικα και κυβέρνηση καταγράφουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία για να τα εκποιήσουν».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι «επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο και να μην οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση με την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά σε μία πολιτική που καταστρέφει τη χώρα, θυσιάζοντας τους Έλληνες και την δημόσια περιουσία.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ αναρωτήθηκε αν θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή στην κυβέρνηση Βενιζέλου.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την αγκαλιά της «στον κ. Καρατζαφέρη και την ακροδεξιά».

Πηγή: skai.gr