Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης

Η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης, δήλωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στα πλαίσια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης δεν αποβλέπει μόνο στην στήριξη της κοινοβουλευτικής της ομάδας αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα οφείλεται στις θυσίες της κοινωνίας. Πρέπει να θεωρούμε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως εθνικό σχέδιο συγκρότησης», τόνισε ο υπουργός.

Όπως είπε, «ξέρουμε πώς νιώθει ο κάθε άνεργος, πως περνά ο κάθε συνταξιούχος και ο κάθε επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει δυσκολίες, γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του».

Ο υπουργός τόνισε πως πρέπει το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος να έχουν ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης. Όπως εξήγησε η συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο θα είναι διεξοδική.

Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα θα αποτελέσει ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα βάλει τέλος στην αδικία.

Είπε ακόμα, ότι το μνημόνιο είναι μια μέθοδος λύσης και όχι το πρόβλημα. Όπως εξήγησε πρώτα θα επιτευχθεί σταθεροποίηση, μετά βελτίωση και στη συνέχεια έξοδος από το τούνελ. 

Για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε πως σημαίνουν συγκεκριμένη και πρακτική μείωση του δημόσιου τομέα, μείωση του χρέους, καθώς και πολύ σημαντικές αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Αναφερόμενος στους αγανακτισμένους πολίτες είπε ότι το ζητούμενο σε μια δημοκρατία είναι η κοινωνική συναίνεση. Ο υπουργός σημείωσε ότι «οι πολίτες είναι πικραμένοι, η αγωνία και η ανασφάλεια είναι διάχυτες και αγωνιούν αν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στο εισόδημα των νοικοκυριών και αν η χώρα έχει προοπτική στα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι έχει κάνει πρόταση στο Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, να συμμετάσχει στη συγκρότηση ταμείων, τα οποία θα χρηματοδοτούν υποτροφίες φοιτητών οι γονείς των οποίων είναι άνεργοι. Ακόμα, έκανε γνωστό πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ανέλαβε να πάρει συγκεκριμένη πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση για τους οφειλέτες στεγαστικών δανείων που είναι άνεργοι.
Πηγή: skai.gr