Κλείσιμο

Παπανδρέου: Σε αυτό το πατριωτικό καθήκον δε χωράει λιγοψυχία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό με αντικείμενο το
μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να προκαταβάλει τις αντιρρήσεις των μελών του υπουργικού συμβουλίου για τα νέα μέτρα, λέγοντας ότι η μάχη συνεχίζεται «και σε αυτό το πατριωτικό καθήκον δε χωράει λιγοψυχία». Ακόμα, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι η χώρα μπήκε σε τροχιά νοικοκυρέματος και δεν επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα και σημείωσε ότι όπως πέρσι, έτσι και τώρα ο ίδιος λαμβάνει αποφάσεις για να αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος για τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά την κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μείωση του αφορολόγητου και για τους υπόλοιπους φορολογούμενους κάτω από 10.000 ευρώ, καθώς και νέο πακέτο μέτρων για την ακίνητη περιουσία. Ταυτόχρονα, εξετάζεται και η επιβολή επιβολή έκτακτου φόρου σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία που η αντικειμενική της αξία υπερβαίνει τα 4.000 ευρώ το τ.μ.

Θα ακολουθήσει την Τρίτη σειρά συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Αλέκας Παπαρηγα, η οποία δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10.30 π.μ. με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στις 12.15 μ.μ. με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, στη 1.30 μ.μ. με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 2.30 μ.μ. με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 3.30 μ.μ. με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Λάθος μίγμα πολιτικής συνεχίζει να καταλογίζει στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, στο οποίο – όπως είπε – το κόμμα του δεν μπορεί να πει «ΝΑΙ». «Πίσω από τη συναίνεση η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της» συνέχισε, προδιαγράφοντας και τη στάση που αναμένεται να τηρήσει αύριο ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Δεν έχουμε κανένα φόβο ότι η παρουσία μας στο Μαξίμου θα θεωρηθεί συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι φτάνει ως εδώ», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εξηγώντας γιατί αρνήθηκε να συναντηθεί την Τρίτη με τον πρωθυπουργό.

Την απόφασή του να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου «θα πρέπει με τις συναντήσεις να ακούσει και να υιοθετήσει ορισμένες προτάσεις, αλλιώς δε θα έχουν νόημα».
Πηγή: skai.gr