Ρομπέι: Οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό

Την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ρομπέι, «οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό και για την καθυστέρησή τους δεν ευθύνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση». Παράλληλα, ζήτησε την πάταξη της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Ο Κάρολος Παπούλιας ανέδειξε την κοινωνική συνοχή ως το σοβαρότερο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός είπε ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες είναι επίπονη, αλλά αποδίδει καρπούς.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ενισχυθεί η λειτουργία της ΦΡΟΝΤΕΞ, καθώς όπως είπε , «τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε να αλλάξει η συνθήκη Δουβλίνο 2, που υποχρεώνει τις χώρες στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δέχονται τους μετανάστες που φτάνουν στην κεντρική Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr