Αντιπαράθεση για τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Αντιπαράθεση στη Βουλή προκάλεσε η επικείμενη αύξηση των εισιτηρίων από 1η Φεβρουαρίου και το νέο νομοσχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για κοινωνικά ανοσιουργήματα και επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας.

Υποστήριξε ότι η χώρα κυβερνάται με πραξικοπηματικές διαδικασίες και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τις αυξήσεις στα εισιτήρια.

«Αυτό που αποδεικνύει με την τοποθέτησή του ο κ. Λαφαζάνης δείχνει ότι είναι άσχετος με το θέμα των αστικών συγκοινωνιών» εκτίμησε ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας και σημείωσε ότι το εισιτήριο που ισχύει στη χώρας μας είναι το φθηνότερο στην Ευρώπη προσθέτοντας ότι η κρατική επιδότηση των εισιτηρίων θα υπάρχει πάντα κατά 40% .

Σημείωσε πάντως ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες δεν συρρικνώνει αλλά αναβαθμίζει τον ΟΑΣΑ και μόνο ένας βιώσιμος οργανισμός διασφαλίζει τους εργαζομένους του, κατέληξε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου