Άρση ασυλίας για συμμετοχή δύο βουλευτών σε πανηγύρια εν μέσω περιορισμών κορωνοϊού

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) , για παραβίαση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων το καλοκαίρι με τη συμμετοχή τους σε πανηγύρια όπου επικράτησε συνωστισμός, εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η εισήγηση πάντως ήταν οριακή και η συνεδρίαση νεφελώδης, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ εκνευρίστηκαν ακούγοντας συναδέλφους τους από την αντιπολίτευση – κατά πληροφορίες από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 – να κάνουν διάκριση των δύο περιπτώσεων υποστηρίζοντας ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Πούλου δεν πρέπει αρθεί επειδή δεν χόρεψε.

Οι τόνοι φέρονται να ανέβηκαν όταν από πτέρυγα της μειοψηφίας διατυπώθηκε η άποψη ότι θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο η συμμετοχή στα πανηγύρια εμπίπτει στο πεδίο της βουλευτικής δραστηριότητας, ώστε να μην διώκονται.

Εντέλει, μετά από συνεδρίαση δυόμιση ωρών σε τεταμένο κλίμα, η Επιτροπή εισηγήθηκε άρση ασυλίας και για τους δύο βουλευτές, με οριακή πλειοψηφία, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ. Σταύρος Κελέτσης συντάχθηκε με τη μειοψηφία.

Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία. 

Πηγή: skai.gr