Αποστολάκης: Δεν προλαβαίνουμε συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο

Ο κ. Αποστολάκης διευκρίνισε ότι «χρειάζεται χρόνος και κινήσεις με τη σειρά που πρέπει, απαιτείται προετοιμασία. Το να επικαλούμαστε το συνέδριο ως σημειο αντιπαράθεσης δεν έχει νόημα

Υπέρ της μετάθεσης του συνεδρίου μετά τον Νοέμβριο, τάχθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αποστολάκης διευκρίνισε ότι «χρειάζεται χρόνος και κινήσεις με τη σειρά που πρέπει. Απαιτείται προετοιμασία. Το να επικαλούμαστε το συνέδριο ως σημειο αντιπαράθεσης δεν έχει νόημα. Ο Κασσελάκης δεν φοβάται τις διαδικασίες» απαντώντας σε ερώτηση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ γιατί δεν έχει ξεκινήσει από το νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, διάλογος στα όργανα του κόμματος για τη σύγκληση οργάνων και συνεδρίου.

Ειδικότερα ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «θεωρώ ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα να το κάνει, όχι όταν για λόγους σκοπιμότητας θέλει κάποιος να το κάνει τώρα . Θεωρώ πάντως ότι τον Νοέμβριο δεν προλαβαίνουμε συνέδριο».

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη που έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα, την οποία και ο ίδιος επέτρεψε, λέγοντας ότι ««Να σεβόμαστε την ιστορία του Αλέξη Τσίπρα και να μην τον χρεώνουμε με πράγματα που δεν έχουν αξία». 

Ερωτηθείς για τους φόβους που έχουν εκφραστεί περί διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αποστολάκης ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας ότι κανείς δεν περισσεύει, διαμηνύοντας ωστόσο αν και οι αντιδράσεις έχουν μια φυσιολογική υπόσταση, πλέον έχουν αρχίσει να ξεπερνούν το φυσιολογικό». 

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή νέου αρχηγού, είπε: «θα μπορούσαμε να πάρουμε σοβαρά τις αποδόσεις και τα μεγέθη των δημοσκοπήσεων. Αυτή τη στιγμή το κόμμα είναι σωστό στο να πατήσει τα πόδια του, στο να απαριθμήσει τα αρχικά στοιχεία που πρέπει να ρυθμιστούν».

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στο ταξίδι στην Κύπρο που έχει προαναγγείλει ο κ. Κασσελάκης και εξήγησε ότι  «Ο στόχος είναι να ενημερωθεί απευθείας από την Κύπρο, να κουβεντιάσει τα θέματα που υπάρχουν με τους αντίστοιχους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Κύπρου, με τον κ. Χριστοδουλίδη, να δει από κοντά όλη αυτή την ιστορία που πρέπει να δούμε, να επισκεφθεί τους χώρους, τους ιερούς και τους συμβολικούς της Κύπρου»

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Κοτζιά, ο κ.β  Αποστολάκης είπε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι όλα είναι ανοιχτά. Γιατί όχι;».
 

Πηγή: skai.gr