Απάντηση Οικονόμου στις πληροφορίες για νέα «πολιορκία στον Έβρο»: Η χώρα δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι

«Είδατε την ΜΚΟ που ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι οι 38 μετανάστες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο. Την προπαγάνδα της Τουρκίας δυστυχώς έσπευσαν να την υιοθετήσουν και πολιτικές δυνάμεις εδώ, ακόμα και με ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο» 

Η χώρα δεν θα ξαναγίνει «ξέφραγο αμπέλι» τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για συγκέντρωση μεταναστών σε οχτώ πόλεις στην Τουρκία με στόχο μια «νέα πολιορκία στον Έβρο». Στο θέμα είχε αναφερθεί πρώτος ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.  

«Έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά και έχουμε το νου μας στα σύνορα, ώστε να μην ξαναγίνει η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι, και στο Αιγαίο με τους άνδρες και τις γυναίκες του λιμενικού σώματος, και στον Έβρο με τον φράχτη που θα επεκταθεί σταδιακά σε όλο το μήκος του ποταμού πάντοτε σεβόμενοι τις ανθρωπιστικές μας υποχρεώσεις και τους διεθνείς κανόνες» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 


«Η χώρα έχει σύνορα, και τα σύνορα αυτά πρέπει να φυλάμε απέναντι σε κάθε απειλή, και υβριδική απειλή. Η Τουρκία εργαλειοποιεί συστηματικά τον πόνο των δυστυχισμένων για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» σημείωσε. 

«Είδατε την ΜΚΟ που ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι οι 38 μετανάστες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο. Την προπαγάνδα της Τουρκίας δυστυχώς έσπευσαν να την υιοθετήσουν και πολιτικές δυνάμεις εδώ, ακόμα και με ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο». «Να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν υιοθετούμε τέτοιου είδους φήμες που πλήττουν την πατρίδα, όχι την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.  

Πλήρης άρση εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ σχολίασε ότι «είναι συνεχόμενα τα μηνύματα που παίρνει η Άγκυρα ότι είναι εντελώς αδιέξοδη αυτή η πολιτική, και η ρητορική της και οι προκλήσεις που κάνει στο πεδίο. Τελευταίο παράδειγμα η Κύπρος. Τι ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα για τα F-16; ‘τα παίρνει όλα ο Ερντογάν’, είναι παγωμένη η διαδικασία για τα F-16 (στην Τουρκία) και σε αντίθεση με αυτά, ήρθε η πλήρης άρση του εμπάργκο για την Κύπρο». 

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου «οι αδιέξοδες κινήσεις, η συνεχής προκλητικότητα ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν περνάει και στη διεθνή σκηνή, και δεν πανικοβάλλει την Ελλάδα».

Πηγή: skai.gr