Προκαλεί ο αντιπρόεδρος του Μπαχτσελί: Η Τουρκία ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου- Πιόνι του Μακρόν ο Μητσοτάκης

Όπως ανέφερε ο Σεμίχ Γιαλτσίν, ο Έλληνας πρωθυπουργός πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη Μπαχτσελί τονίζοντας ότι οι τα νησιά του Αιγαίου έγιναν δωρεά στην Ελλάδα από τις δυτικές χώρες. 

Στο γαϊτανάκι των προκλήσεων κατά της Ελλάδας, εξαπολύοντας αυτή τη φορά προσωπική επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, μπήκε και ο αντιπρόεδρος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Σεμίχ Γιαλτσίν, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε «πιόνι του Μακρόν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τόνισε ότι «πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη του Αιγαίου», που δώρισαν οι Γκρίζοι Λύκοι στον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP). 

«Το πιόνι του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσίασε στον αρχηγό του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Ülkü Ocakları», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε δε ότι ο Κυριάκος Μηστοτάκης γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν δοθεί ως ...δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα τίθεται στην τουρκική κοινή γνώμη.

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραμέρα υπογραμμίζοντας ότι το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου και αυτό το τουρκικό έθνος «υποστηρίζει» τον χάρτη. «Δεν αρκεί να καταλάβουμε τι μήνυμα δόθηκε στον Μητσοτάκη με τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσιάστηκε στον κ. Μπαχτσελί. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η υποστήριξη που δίνεται σε αυτόν τον χάρτη από το τουρκικό έθνος, τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των νησιών του Αιγαίου», επισήμανε. 

Τέλος, ο Γιαλτσίν υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει κατά λάθος περάσει νησιά του Αιγαίου για ελληνικά πλοία» και πως «τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του τουρκικού έθνους».

Πηγή: skai.gr