ΚΑΙΡΟΣ

Ανοικτά ζητήματα

Το απόγευμα του Σαββάτου (18:00) πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, καθώς παραμένει ανοικτό το θέμα της διαδικασίας εκλογής του αρχηγού της ΝΔ. Μάλιστα, στην αυριανή συνεδρίαση αποφασίστηκε να κληθούν και οι ενδιαφερθέντες να διεκδικήσουν το αξίωμα του προέδρου, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον κ. Αντώνη Σαμαρά (11.00), μετά από αίτημα του πρώην υπουργού Πολιτισμού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ Δημήτρης Σιούφας, «η επιτροπή εξέτασε όλα τα θέματα, ακόμη και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του αριθμού εκείνων που θα συμμετάσχουν στην ανάδειξη του αρχηγού".

Ο κ. Σιούφας είπε ακόμη ότι τα μέλη της επιτροπής κατάθεσαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του συνεδρίου, ότι όλες οι παρεμβάσεις χαρακτηρίστηκαν από υψηλό αίσθημα ευθύνης και ότι κατέληξαν ομόφωνα σε ορισμένες κοινές παραδοχές:

- Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξη και την χώρα.

- Η διαδικασία και το συνέδριο έχουν καθήκον και μέλημα την διασφάλιση της ενότητας της παράταξης.

- Η ενασχόληση με το συνέδριο δεν επηρεάζει την άσκηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και θα υπάρχουν παρεμβάσεις για τη δράση της κυβέρνησης. Πηγή: skai.gr