Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή ο Λαγός, θολή η επόμενη μέρα

Την ανεξαρτητοποίησή του από την Χρυσή Αυγή γνωστοποίησε ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής Γιάννης Λαγός, εγείροντας ερωτήματα για το μέλλον του κόμματος.

Σε δήλωσή του στον ιστότοπο newsbeast.gr ο κ. Λαγός υποστηρίζει ότι η απόφασή του δεν οφείλεται σε ρήξη με την ηγεσία της παράταξης, αλλά καθότι εκτιμά πως «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ».

Ο κ. Λαγός ανέφερε πως κάποιοι «συναγωνιστές» του τον ακολουθούν στον αγώνα, δίχως να διευκρινίσει εάν πρόκειται για πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γραφείο του στην ευρωβουλή ή εάν έχει άλλες πολιτικές βλέψεις.

Παρέθεσε 14 ονόματα, ανάμεσά τους τον Γιώργο Γερμενή, τον Νίκο Κούζουλο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Δεν αναφέρθηκε σε ηγετικά στελέχη της ΧΑ, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η ΧΑ καταδίκασε την στάση Λαγού, κάνοντας λόγο για «δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση», και τον κάλεσε να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα.

Στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η Χρυσής Αυγή δεν κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή, μένοντας εκτός για πρώτη φορά από το 2012. Ο κ. Λαγός είναι υπόδικος για την δράση της ΧΑ, η οποία άρχισε να ξετυλίγεται μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.





Πηγή: skai.gr