Ανδρουλάκης: Μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουμε πρωταγωνιστές, ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση

Υποστήριξε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Αξιωματική αντιπολίτευση βλέπουν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ως πραγματική απειλή που αμφισβητεί τον δικομματισμό που επιχειρούν να επιβάλλουν

Την ετοιμότητα όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών είτε το Φθινόπωρο είτε αργότερα, ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τα μέλη της εκλέγουν νέο γραμματέα, και ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε για τη θέση τον στενό του συνεργάτη, Ανδρέα Σπυρόπουλο. Για το Πολιτικό Συμβούλιο η πρόταση του είναι συνδυασμός ανανέωσης και ενότητας και αποτελείται από 31 μέλη με ισχυρή τη παρουσία των γυναικών. Πέραν των προτάσεων του Νίκου Ανδρουλάκη δεν κατατέθηκε άλλη πρόταση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κάλεσε τα στελέχη να βρεθούν κοντά και δίπλα στην κοινωνία και να μην είναι κλεισμένοι στα γραφεία και εξαπέλυσε παράλληλα έντονη επίθεση στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να γίνει ένας εναλλακτικός πόλος εξουσίας απέναντι στην Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα θυμίζει τίποτα την περιπέτεια που έζησε η χώρα με την διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Το πολιτικό μας σχέδιο ενώνει το λαό και δεν τον διχάζει», υπογράμμισε και σημείωσε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν τη διχόνοια αναζητώντας fake news».

Υποστήριξε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Αξιωματική αντιπολίτευση βλέπουν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ως πραγματική απειλή που αμφισβητεί τον δικομματισμό που επιχειρούν να επιβάλλουν. «Ο δημοκρατικός κόσμος αναζητά μία νέα ελπίδα και απέδειξε ότι αγκαλιάζει το εγχείρημα της αναγέννησης της παράταξης. Και εμείς από την πλευρά μας, δεν έχουμε άλλο περιθώριο -ούτε δικαιολογία- να τους απογοητεύσουμε. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, να επιστρέψουμε πρωταγωνιστές. Να γίνουμε ο αξιόπιστος εναλλακτικός κυβερνητικός πόλος απέναντι στη ΝΔ που θα δώσει ξανά όραμα στη χώρα μας και δε θα θυμίζει σε τίποτα την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑNEΛ. Γιατί δική μας προτεραιότητα είναι να βρει ξανά ο ευάλωτος πολίτης ένα στήριγμα αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επικεντρώνοντας τα πυρά του στον πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για ολιστικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη σε ένα φιλοσοφικό επίπεδο. «Αν για τον ίδιο η Ελλάδα φαντάζει σαν μια χώρα «με καταπληκτική ποιότητα ζωής», η πραγματικότητα για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι αμείλικτη και το κόστος ζωής πια ανυπόφορο. Μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να υποστηρίζει ότι είμαστε στην 11η θέση στην τιμή στο διυλιστήριο, οι πολίτες όμως στο βενζινάδικο πληρώνουν την 3η πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, λόγω των φόρων που ξεπερνούν το 1 ευρώ το λίτρο και αυτή η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας καθώς «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πλαφόν στην χονδρική τιμή, βάζοντας τα συμφέροντα των ηλεκτροπαραγωγών πάνω από αυτά των πολιτών».

«Σε ποιες βάσεις και με ποια δεδομένα έγινε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για καλυτέρευση των σχέσεων με την 'Αγκυρα, όταν η Τουρκία ζητά σύσσωμη την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε άλλο σημείο της ομιλίας του κι επανέλαβε με έμφαση τη θέση του, ότι πρέπει τα Ευρωπαϊκά κράτη να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Τουρκία, «έναν διεθνή ταραξία, όπως είναι ο κ. Ερντογάν», όπως συγκεκριμένα ανέφερε και πρόσθεσε: «Η Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει μια ειρηνική θάλασσα».

Σαφές ήταν το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν θα ανεχθεί να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία από παρακρατικούς μηχανισμούς με αφορμή όσα δημοσιοποιούνται σε σχέση με τη Νοβάρτις. Σε αυστηρούς τόνους ανέφερε: «Δεν θα επιτρέψω σε παρακρατικούς μηχανισμούς να κρατούν σε ομηρία το κόμμα. Γι' αυτό καλώ το Υπουργείο Εξωτερικών να δώσει καθαρές απαντήσεις χωρίς μισόλογα σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες». Για να σημειώσει χειροκροτούμενος: «Αν νομίζει Δεξιά και ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακόψουν αυτή τη νέα πορεία είναι γελασμένοι. Ό,τι και να σχεδιάζουν στον παρασκήνιο θα είναι ηττημένοι κι εμείς νικητές».

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει «να προχωρήσουμε άμεσα σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με την πλήρη απεξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα. Η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου για κάποιους ακούγεται ως απειλή. Όμως, η πραγματική απειλή είναι η παραμονή σε αυτό το μοντέλο γιατί είναι μη ανθεκτικό και μη βιώσιμο». Και πρόσθεσε ότι «το 2021 σημαδεύθηκε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές του καλοκαιριού, με τις καμένες εκτάσεις 10 φορές πάνω από το 2020.Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα εθνικά σχέδια αντιμετώπισης. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από την χθεσινή πυρκαγιά στη Βούλα, μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Πηγή: skai.gr