Ανδρουλάκης: «Καταστροφικό ταγκό Μητσοτάκη-Τσίπρα» (Βίντεο)

«Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης κατέστησαν την χώρα πολλαπλά εξαρτώμενη από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Δεν επένδυσαν στο δίκτυο αφήνοντας το να είναι χαμηλής διασυνδεσιμότητας. Η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή είναι πολιτική που μπορεί να εφαρμοστεί αύριο το πρωί και επιμερίζει το κόστος αυτής της περιπέτειας και στον καταναλωτή, και στο κράτος και στους μεγάλους παραγωγούς. Όχι να σηκώνει το βάρος ο πολίτης, λίγο το κράτος με την επιδότηση και κάποιοι άλλοι να κερδοσκοπούν. Περιμένω, δε, να δω τι θα φορολογήσει ως υπερκέρδη η κυβέρνηση. Με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας υπολογίζονται πάνω – κάτω στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Ποιο ποσό θα φορολογήσει λοιπόν η κυβέρνηση; Για να δούμε και τι θα επιστρέψει στους πολίτες» ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του KONTRA CHANNEL ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ενέργεια σημειώνοντας ότι δεν αποτελούν μια συνολική απάντηση στο πρόβλημα.

Παράλληλα σχολίασε την επιχειρηματολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παράνομης ρήτρας αναπροσαρμογής, τονίζοντας:«Το χρηματιστήριο ενέργειας είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι μεγαλύτερος εμπαιγμός προς τον ελληνικό λαό;»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κάλπη της 8ης Μαΐου για την ανάδειξη των κεντρικών και περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω ένα κόμμα ανοικτό που διαβουλεύεται με την κοινωνία» επανέλαβε και προανήγγειλε ότι την Παρασκευή θα γίνουν ανακοινώσεις για τα ονόματα που θα κληθούν να επιλέξουν τα μέλη του κινήματος. Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευτούν προγραμματικά κείμενα, που θα εξειδικευτούν περαιτέρω σε περιφερειακά συνέδρια τους επόμενους μήνες",είπε.

Σχετικά με το αίτημα εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και την κριτική που του ασκήσε ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο άνθρωπος που με ψέγει είναι ο κ. Τσίπρας , ο οποίος τον Μάρτιο του 2021 με 45 νεκρούς και 3.000 κρούσματα σε ανάλογη ερώτηση έλεγε: «Δεν ζητώ εκλογές γιατί είμαι σοβαρός πολιτικός». Αλλά εγώ όταν έλεγα κάτι αντίστοιχο με 112 θανάτους και είκοσι χιλιάδες κρούσματα ήμουν ασυνεπής. Ακούστε, επειδή στην πολιτική όλοι θυμόμαστε τι λέει ο καθένας, είναι αδιανόητο να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για ασυνέπεια» .

Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι « αν κάποιος έχει απογοητευτεί από τον κ. Μητσοτάκη -και ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού έχει απογοητευτεί από την διαχειριστική ανεπάρκεια, το επιτελικό χάος- αλλά παράλληλα φοβάται ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε κυβερνήσει τα προηγούμενα χρόνια, θα έχουμε άλλη μια καταστροφή, προφανέστατα η λύση είναι να ψηφίσει την παράταξη μας, που έχει ένα άλλο πρόγραμμα και μια άλλη ιδεολογία. Όπου η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έχει έναν ισχυρό ρόλο, οι κοινωνίες πάνε προς μια καλύτερη κατεύθυνση».

Επεσήμανε ότι «το νέο είναι η δημοκρατική λειτουργία μιας κυβέρνησης και ο θάνατος του πελατειακού κράτους. Δεν τα βιώνει αυτά ο ελληνικός λαός σήμερα. Το πελατειακό κράτος, η αδιαφάνεια και η εξουσία από μια κλειστή ομάδα διακυβέρνησης είναι το χθες και αυτό είναι η ΝΔ. Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν καλομαθει να βολεύονται ο ένας με τον άλλον. Ο κ. Μητσοτάκης να λέει: μην φεύγετε από το μαντρί, έρχεται ο Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας να αντιτείνει: ελάτε πίσω, δείτε τον Μητσοτάκη και τη Δεξιά. Αυτό είναι ένα καταστροφικό ταγκό για τον ελληνικό λαό.»

Πηγή: skai.gr