Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης

Άγνωστος μέχρι χθες στο ευρύ κοινό, αλλά "αθόρυβα" αποτελεσματικός και με μεγάλες προοπτικές για πολιτική σταδιοδρομία. Ο λόγος για το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, που το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς τον επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Η ενημέρωση της κοινής γνώμης αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για κάθε κυβέρνηση, με τον 47χρονο κ. Ταραντίλη να έχει δουλέψει στα θέματα της επικοινωνίας και της διαχείρισης των θεμάτων, και να θεωρείται ότι θα βάλει τη δική του "σφραγίδα". 

«Όταν κάνεις μεταρρυθμίσεις, το κράτος λειτουργεί και η Ελλάδα προχωρά μπροστά»

"Αποτελεί αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα η διατήρηση της έντονης μεταρρυθμιστικής δυναμικής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ας φανταστούμε το ελληνικό κράτος σαν ένα ποδήλατο, τις μεταρρυθμίσεις σαν το πετάλι, τη χώρα μας σαν τον ποδηλάτη. Όταν ο ποδηλάτης, δηλαδή η Ελλάδα, δεν κάνει πετάλι, δηλαδή μεταρρυθμίσεις, τότε το ποδήλατο, δηλαδή το κράτος σταματά, και φυσικά πέφτει μαζί με τον ποδηλάτη, δηλαδή την Ελλάδα. Αντίθετα, όταν κάνεις μεταρρυθμίσεις, το κράτος λειτουργεί και η Ελλάδα προχωρά μπροστά" είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, με τον πρωθυπουργό να δείχνει έμπρακτα ότι θέλει δίπλα του ανθρώπους που συμμερίζονται το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο.

Ο Χρήστος Ταραντίλης διαδέχεται τον Στέλιο Πέτσα που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για αυτοδιοικητικά θέματα. 

Το βιογραφικό του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο Χρήστος Ταραντίλης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Είναι Έλληνας πολιτικός και πανεπιστημιακός καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκλέχτηκε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, ως βουλευτής επικρατείας στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019. Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (Full Professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία. Επιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού Networks (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας.

Πηγή: skai.gr