Ανασκευάζει ο Ε. Στυλιανίδης την έμμεση παραδοχή για πρόταση εκκένωσης νησιών

Πίσω πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης την έμμεση παραδοχή του ότι όντως υπήρξε πρόταση εκκένωσης αραιοκατοικημένων ελληνικών νησιών απο υπάλληλο της τρόικα με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων.

Ωστόσο, απαντώντας νωρίτερα στις βολές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπαλλήλου ούτε προσδιορίζει, ούτε εκφράζει την εθνική πολιτική» κάτι που εκφράζεται από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος προειδοποίησε ότι καμιά προσωρινή πλειοψηφία δεν έχει δικαίωμα «ούτε να την αδειάσει ούτε να την πουλήσει την Ελλάδα».

Παρά ταύτα, λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε ότι τον διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια πρόταση από ξένο αξιωματούχο.

Πριν την διευκρίνιση Στυλιανίδη πάντως, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι «είτε ο κ. Στουρνάρας είπε ψέματα είτε εσείς», και επικαλούμενος τη χθεσινή διάψευση του υπουργού Οικονομικών για φημολογούμενες απαιτήσεις της τρόικας για τα ελληνικά νησιά, συμπλήρωσε ότι επειδή πιστεύει τα λεγόμενα του κ. Στυλιανίδη, θέτει θέμα παραίτησης του Γιάννη Στουρνάρα.

Σε παρεξήγηση απέδωσε την αντιπαράθεση ο υπουργός Εσωτερικών και απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο υποστήριξε ότι «δεν έγινα κατανοητός» και ότι με την τοποθέτησή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν βοηθά την εθνική προσπάθεια.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου