ΚΑΙΡΟΣ

Άναψε φωτιές η «απουσία του πρωθυπουργού» την ώρα της πυρκαγιάς στην Αττική

Νέα εστία στην «πολιτική πυρκαγιά» που επικρατεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για σειρά θεμάτων, άναψαν αναφορές των ΜΜΕ που έκαναν λόγο για απουσία του πρωθυπουργού εκτός Αθηνών την ώρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε νωρίτερα το Σάββατο απαντήσεις για το πού βρισκόταν ο πρωθυπουργός, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μετά και τα σημερινά ρεπορτάζ για το μυστικό μέρος των διακοπών του κ. Τσίπρα, οι συνήθως λαλίστατοι κύκλοι του Μαξίμου οφείλουν να σπάσουν τη σιωπή τους».

«Βάσει ποιων στοιχείων οι υπουργοί του μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που εκείνος έκανε διακοπές;» διερώτονταν ακόμα η Πειραιώς.

Απαντώντας, κυβερνητικές πηγές δήλωναν ότι «μετά το φιάσκο της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, που άφησε τις ξαπλώστρες των Χανίων, για λίγες ώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, αλλά ακύρωσε την επίσκεψή του μόλις αντιλήφθηκε ότι εντός βρίσκονταν δυο υπουργοί της κυβέρνησης, φαίνεται ότι το φυσάει και δεν κρυώνει».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «ο πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Έφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας. Επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών!»

«Θα προτείναμε στη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο. Αν πάλι αυτό είναι ανέφικτο, είμαστε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουμε επακριβώς για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του» τόνιζαν στο Μαξίμου.

Κύκλοι της ΝΔ, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του κόμματος απάντησαν τα εξής στις κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Τσίπρας ασφαλώς έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές όπως κάθε πολίτης. Αλλά γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το πού έκανε διακοπές;».
Πηγή: skai.gr