Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένονται το απόγευμα

Ρεπορτάζ: Πηνελόπη Γκάλιου 

Με μήνυμά του προς του πολίτες, το απόγευμα, αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την αύξηση του κατώτατου μισθού και το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί.

Αυτή την ώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πως σήμερα ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις, τις οποίες οριοθέτησε «πάρα πολύ κοντά» όπως είπε και πρόσθεσε «θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

«Γενναία» χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου και η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ συνέστησε προς τους πολίτες λίγες ώρες υπομονή.

Πληροφορίες θέλουν ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει η αύξηση του κατώτατου μισθού να κινηθεί γύρω στο 6 ή 7%, πέραν του 2% που δόθηκε κατά την 1η Ιανουαρίου 2022.

Δηλαδή, με βάση τα σενάρια αυτά η αύξηση κατά 6% θα τον διαμορφώσει στα 703 ευρώ, στο 7% στα 709,4 και η αύξηση κατά 8% στα 716 ευρώ το μήνα.

Το ύψος της αύξησης των μισθών σε συνδυασμό με τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτελούν το σκέλος των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πηγή: skai.gr