Κλείσιμο

Αμεσα αναδασωτέες οι καμμένες περιοχές

Αναδασωτέες κήρυξε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα, ενώ έδωσε εντολή για άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων. Επισκεπτόμενος το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος ο κ. Καραμανλής απέστειλε σαφές μήνυμα σε όσους απεργάζονται - όπως είπε - σχέδια κατά της ποιότητας της ζωής όλων μας, κατά του περιβάλλοντος. «Στη θέση του δάσους που κάηκε θα δημιουργηθεί νέο δάσος» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τόνισε όμως ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και ολόκληρος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Για τις εξελίξεις, εξάλλου, ενημερώθηκε από τον υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργο Βουλγαράκη και ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Την ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς εξέφρασε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ότι «από τη στιγμή που η γη και η κατοικία είναι εμπόρευμα, τότε θα μπαίνουν και φωτιές για να γίνει πιο ακριβό το εμπόρευμα».
Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΠΓ του κόμματος δήλωσε πως «τώρα φαίνονται καθαρά οι συνέπειες του δασοκτόνου νόμου και οι πολιτικές γης και αλλεπάλληλες νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και διατηρεί η ΝΔ, καθώς και τα μεγάλα ελλείμματα έγκαιρης πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών».
Πηγή: skai.gr