Άδειασμα Αλιβιζάτου σε Κασιδιάρη που ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κατέστησε σαφές πως «δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων»

Ξεκάθαρη τοποθέτηση έκανε ο Νίκος Αλιβιζάτος, αναφορικά με την ανακοίνωση του Κασιδιάρη σύμφωνα με την οποία θα λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος, καθώς ο Άρειος Πάγος έχει ήδη μπλοκάρει το κόμμα «Έλληνες». 

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κατέστησε σαφές πως «δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων».

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δήλωση Κασιδιάρη, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε: «Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου». 

Νωρίτερα ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, είχε ανακοινώσει ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α' Αθήνας με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία «Ελληνες».

Ο ίδιος επικαλέστηκε λεγόμενα του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, προσπαθώντας να ξεπεράσει το δικαστικό μπλόκο στο κόμμα του και λέγοντας ότι θα κατέβει ως συνασπισμός ανεξαρτήτων υποψηφίων και όχι ως κόμμα.

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: " Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως "συνασπισμός ανεξαρτήτων" και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

Πηγή: skai.gr