Αλ. Τσίπρας: Καλύτερα να είχαμε γίνει Αργεντινή

Ανέβασε τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στην οποία απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών. Η απουσία του πρωθυπουργού προκάλεσε την σκληρή κριτική του κ. Τσίπρα ο οποίος επέκρινε τη στάση του και τον κάλεσε «αν δεν θέλει να απαντά στη Βουλή, να καταργήσει την ώρα του πρωθυπουργού».

«5η ερώτηση που δεν έρχεται ο πρωθυπουργός να απαντήσει. Δεν έχω κάτι μαζί σας δεν υποτιμώ την παρουσία σας, όμως αναρωτιέμαι που βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Δύο μήνες έχει να πατήσει στην αίθουσα από 6 Ιουλίου όταν ανέγνωσε τις προγραμματικές. Αυτή είναι μια νέα αντίληψη σεβασμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας; αν δεν θέλει να απαντά θα μπορούσε να την καταργήσει να είναι ώρα του πρωθυπουργού και να γινόταν ώρα του Υπουργού Οικονομικών».

Βολές εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει φέτος στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ υποστηρίζοντας ότι ούτε στη δικτατορία δεν συνέβη αυτό.

«Δεν έχει τι να πει ο πρωθυπουργός και γι΄ αυτό δεν πάει και στη ΔΕΘ να κάνει την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς ούτε στη δικτατορία δεν έγινε αυτό».

«Αδικείτε τον πρωθυπουργό», απάντησε Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος τόνισε ότι στον πρωθυπουργό πιστώνεται η αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας και πρόσθεσε «έχω πει ότι πρέπει να είμαστε μέσα όταν λαμβάνονται αποφάσεις ομοσπονδιακού χαρακτήρα. Είμαστε ακόμα μέσα στο παιχνίδι και θα παραμείνουμε».

Καλύτερα να είχαμε γίνει Αργεντινή

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Αργεντινή. Με αφορμή την περιβόητη φράση που είχε πει ο Υπουργός Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν έχουμε γίνει και Αργεντινή» θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας, ο κ. Τσίπρας απάντησε σήμερα: «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει γιατί πέρασαν δυσκολίες αλλά τα κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους αλλά εσείς μας οδηγείται σε πολύ χειρότερες καταστάσεις θα είμαστε υποτελείς».

Αντιπαράθεση για το ΤΤ

Αντιπαράθεση σημειώθηκε και για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει αδιανόητη την προ εβδομάδος δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι είναι μη βιώσιμο ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της ληστεύει και το ΤΤ και την ΑΤΕ. Ο Γιάννης Στουρνάρας αφού επικαλέστηκε εκθέσεις των εποπτικών αρχών και αντίστοιχους δείκτες για το ΤΤ, υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει πίσω με κρατικοδίαιτες τράπεζες και όπως είπε «το ΤΤ είχε μείνει πολύ πίσω σε σχέση με υπόλοιπες τράπεζες».

H ανακοίνωση της ΝΔ

Από το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».


Πηγή: skai.gr