Γιατί ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ

Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης Τραμπ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι για έρευνα που αφορά «προδοσία» του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Προς το παρών είναι άγνωστο αν θα οριστεί εκ νέου συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τις πιθανότητες να είναι ελάχιστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει ωστόσο, τις επόμενες ώρες Μαραθώνιο συναντήσεων με ξένους ηγέτες, σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει προγραμματιστεί για τις 09:45 το πρωί (τοπική ώρα).

Πολιτικός «σεισμός» προκλήθηκε στις ΗΠΑ μετά την επίσημη ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι ότι ξεκινά έρευνα για «προδοσία» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή και το «ουκρανικό σκάνδαλο», όπως το αποκαλούν.

Άμεση ήταν η απάντηση Τραμπ ο οποίος έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών», όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις που κατηγορήθηκε και ιδιαίτερα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ