Άδωνις σε ΣΚΑΪ 100,3: Αποκλείω ένα γενικό λοκντάουν, όμως δεν αποκλείω τίποτε άλλο

«Αποκλείω ένα γενικό λοκντάουν. Πέραν αυτού όμως δεν αποκλείω τίποτε άλλο», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημείωσε ότι κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία λόγω της μετάλλαξης Όμιρκον. Προφανώς, πρόσθεσε, δεν έχει κάνεις την επιθυμία ούτε την πρόθεση να λάβει μετρά που αφορούν εμβολιασμένους.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε λογικό μέτρο το αυξημένο τέστινγκ.

Με αφορμή την παραλλαγή όμικρον τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει και στη χώρα μας και σημείωσε ότι για αυτό οι επιστήμονες καλούν τον πληθυσμό να κάνει την ενισχυτική δόση.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ εκτίμησε ότι αν εμβολιαστούν οι άνω των 60 το σύστημα θα αντέξει. Πάντως σημείωσε ότι όσο πλησιάζει η 16η Ιανουάριου οπότε και θα αρχίσουν τα επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις στους πολίτες άνω των 60, θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που πηγαίνει να εμβολιαστεί. 

Σχετικά με την κρίση στην αγορά της ενέργειας, δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις μιλούν για κρίσης που θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και  όσο κρατήσει η κρίση η κυβέρνηση θα είναι παρούσα.

Πηγή: skai.gr