Κλείσιμο

Του Βασίλη Χιώτη

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περιείχαν τρία τελεσίγραφα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες Ελλήνων.

Το πρώτο απευθύνεται σε όσους ακόμα και σήμερα δεν αποφασίζουν να εμβολιαστούν.

Όποιος δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο του κορωνοϊού, από την Δευτέρα θα μπορεί να πάει μόνο βόλτα στο πάρκο και στη θάλασσα!
 Θα μπορεί να πηγαίνει και στο σουπερ μάρκετ, αλλά πόσο συχνά να πας στο σούπερ μάρκετ; Θα μπορεί να πάει να αγοράσει παπούτσια, αλλά πόσο συχνά αγοράζεις παπούτσια;

Θα μπορεί να πάει να πιει και καφέ σε ανοιχτό χώρο καφετέριας, αλλά τώρα που το κρύο αρχίζει πια να ξυρίζει, είναι κάπως δυσάρεστο.
Σινεμά και θέατρο δεν θα μπορεί να πάει. Στο γυμναστήριο δεν θα μπορεί να πάει. Και για να πάει στην Εκκλησία θα πρέπει πρώτα να κάνει τεστ.

Δεν το λες «μοντέλο Αυστρίας», αλλά δεν διαφέρει και πολύ…

Από την Δευτέρα λοιπόν, οι 575.000 Έλληνες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, θα πρέπει να διαλέξουν:  Ή θα πάνε να το κάνουν και να προστατεύσουν  τον εαυτό τους, ή θα κλειστούν στο σπίτι, έτσι ώστε αν νοσήσουν να μην θέσουν κι άλλους σε κίνδυνο.

AKOYΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Το μήνυμα ήταν επιβεβλημένο να γίνει, αν και θα έπρεπε να σταλεί νωρίτερα…

Το δεύτερο τελεσίγραφο απευθύνεται στους εμβολιασμένους κι ειδικότερα σε όσους συμπληρώνουν έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους.

Υπάρχουν πολλοί, που δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα κι αρκετοί που δεν έχουν σκοπό να το κάνουν, επειδή θεωρούν εσφαλμένα πως είναι ασφαλείς με τις δύο δόσεις. Αν δεν το κάνουν σύντομα, τότε από εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα χάσουν όλα τα προνόμια ελευθερίας που έχουν κατακτήσει. Ταξίδια, νυχτερινές έξοδοι και διασκέδαση θα πάνε περίπατο. Αν δεν κάνουν την τρίτη δόση, κι αυτοί εμβολιασμένοι θα κάνουν παρέα με τους ανεμβολίαστους στο πάρκο…

Και το τρίτο τελεσίγραφο, αν και έμμεσο, είναι ακόμα πιο σκληρό κι απευθύνεται στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που αρνούνται ακόμα και σήμερα να εμβολιαστούν, ενώ η υπηρεσία τους χρειάζεται στα πόστα τους κι όχι στο σπίτι τους. Με την εξαγγελία νέων προσλήψεων, στην πραγματικότητα προειδοποιούνται πως μπορεί στο μέλλον να χάσουν και την δουλειά τους.

Με άλλα λόγια λοιπόν, ο πρωθυπουργός με τις χθεσινές του ανακοινώσεις, έβγαλε τρεις «κίτρινες κάρτες» σε τρεις κατηγορίες ελλήνων, που εκτός από τον εαυτό τους, θέτουν σε κίνδυνο και την χώρα.

Κι αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν πλέον, ούτε από ηθικής, αλλά ούτε και από συνταγματικής πλευράς. Αυτές οι «κίτρινες κάρτες», θα έπρεπε να σταλούν νωρίτερα. Αλλά έστω και τώρα, την δουλειά τους θα την κάνουν…