Του Βασίλη Χιώτη

Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η περίοδος της καραντίνας στην Ελλάδα έχει τελειώσει.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι περιορισμοί που ισχύουν επίι πέντε μήνες στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου, υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Κι εφαρμόζονται μόνο από εκείνους που νιώθουν από μόνοι τους υποχρεωμένοι να τους εφαρμόζουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και περισσότεροι ομολογούν πως σταμάτησαν να στέλνουν SMS κάθε φορά που βγαίνουν από το σπίτι τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Τις τελευταίες εβδομάδες η κίνηση στους δρόμους έχει αυξηθεί σημαντικά, ακόμη και τις ώρες που υποτίθεται πως ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα ραντεβού εντός καταστήματος για ψώνια, έχουν μετατραπεί σε μια διαδικασία παρωδία, καθώς ο καθένας πάει έξω από κάθε κατάστημα και κλείνει επί τόπου ένα ραντεβού που εκτελείται έπειτα από δέκα λεπτά!

Κι όταν ανοίξει κι η εστίαση, όλα αυτά θα καταρρεύσουν  τελείως. Θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε, όποτε θέλουμε και με όποιον θέλουμε.

Είναι λοιπόν η ευκαιρία, με αφορμή την επαναλειτουργία της εστίασης, να λήξει μετά το Πάσχα όλη αυτή φαρσοκωμωδία. Να καταργηθούν τα SMS και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και να επικεντρωθεί κι η Πολιτεία στα πραγματικά μέτρα προφύλαξης, που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά σε εστιατόρια, καφετέριες, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκκλησίες  και καταστήματα.   

Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε μια ελπίδα να συγκρατηθούμε και να μην πιστέψουμε πρόωρα πως ήρθε η ώρα της πλήρους επιστροφής στην κανονικότητα.

Έχει αποδειχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, πως η καραντίνα όπως ισχύει σήμερα δεν λειτουργεί.

Κι όσο λιγότεροι περιορισμοί υπάρχουν, τόσο ευκολότερα τηρούνται και τόσο ευκολότερα ελέγχονται…