Το σκέφτεται σοβαρά…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε με την συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση και τους λόγους που θα επικαλεστεί, αν αποφασίσει να καταφύγει στις κάλπες.

Το αν ο πρωθυπουργός θα επιμείνει μέχρι τέλους στην εξάντληση της τετραετίας, ή αν κάποια στιγμή θα αποφασίσει να καταφύγει νωρίτερα στις κάλπες, θα φανεί οριστικά μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Γιατί μετά τον Δεκαπενταύγουστο; Διότι αν δεν έχει συμβεί κάτι κακό με την Τουρκία, ή με την μάχη με τις θερινές πυρκαγιές, το Φθινόπωρο θα είναι η καλύτερη περίοδος για να πάει η κυβέρνηση στις εκλογές.

Γιατί θα είναι η καλύτερη περίοδος; Διότι λόγω των αυξημένων εσόδων που θα αποφέρει ο Τουρισμός, αλλά και της οριστικής εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία των θεσμών, θα δημιουργηθεί μια μοναδική θετική συγκυρία για την οικονομία.

Κι επειδή όλα αυτά, τα βλέπουν καθαρά πια στο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε με την συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση και τους λόγους που θα επικαλεστεί, αν αποφασίσει να καταφύγει στις κάλπες.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τοξικότητα και πόλωση που θα διαρκέσει πολλούς μήνες, αλλά ούτε και την αστάθεια που αναγκαστικά θα δημιουργήσουν οι εκλογές με απλή αναλογική, αφού σχεδόν με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγήσουν σε μια ακυβερνησία τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων, μέχρι τις δεύτερες εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Όλα αυτά λοιπόν, οδηγούν στο συμπέρασμα, πως ο πρωθυπουργός αρχίζει και το σκέφτεται σοβαρά. Και συνήθως, όταν ένας πρωθυπουργός αρχίζει να το σκέφτεται σοβαρά, στο τέλος το αποφασίζει…